Al-Hijra ehk uus aasta on algamas!

Al-Hijra on uue aasta algus islami kalendri järgi, mis märgistab aega 622. aastal, mil prohvet Mohammad suundus Mekast Mediinasse ja lõi esimese islamiriigi. Uusaastapüha ei ole islamiseaduse järgi ette kirjutatud püha ja sellega ei kaasne religioosseid rituaale. See on aeg, mil mõeldakse hidžra tähenduse üle ja tehakse plaane ning antakse lubadusi uueks aastaks.

Koraan kasutab sõna hijra, tähistamaks olukorda, kust suundutakse halva asjade seisu juurest parema poole; seega on moslemitel al-hijra ajal hea mõtiskleda selle üle, kuidas usk aitab neil jätta maha halvad kombed ja püüelda parema elu poole.

Igaljuhul pidi olema ametlikult vaba päev 04.11. Hiljem selgus, et kuu faas on õige koha peal 03.11 ning kuna see on pühapäev, siis Sheikhid otsustasid, et vaba päev on hoopis 02.11 erasektoris. Seega vabad päevad on reede ja laupäev. Need kellel on niigi laupäev vaba, siis mis ma oskan neile oelda…too bad 🙂

03.11 tervitame meie siin 1435. aastat ja jätame hüvasti aastaga 1434. Kliendid, kes hetkel on Dubais, siis teile soovin õnne kolme aasta sees elamise puhul. Tulite 2013. aastast 1434. aastasse. Lahkute siit 1435. aastal ja olete varsti jälle 2013. aastas. Kes ütles, et ajas tagasi ja edasi rändamine ei ole võimalik 🙂

Kas on liiga hilja oma uusaasta kingisoovide edastamiseks??? 😛

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s