Mina ja liiklus :)

Mul on siin üks tore sõber, kes mind alati Emiraatide teedel aitab. Kui ma autoga kuskile sõidan ja järjekordselt kuskil ära eksin, siis tema on mu elav GPS-seade, kes juhatab mind õigele teele. Mina ei tea ju mingeid tänava nimesid. Kui Naveed küsib, et kus sa hetkel oled, siis ma vastan a la see tänav kus me seda vürtsikat riisi sõime või see kohvik, kus ma tee maha pillasin. Sellised on blondiini tähelepanekud liikluses. Kuna ta teab, et ma olen siin ka kiiruse ületamise eest trahvi saanud, siis ta mainib kohe ära, et kiirusepiirang on selline ja sellel teelõigul on 3 liikluskaamerat :). Ühel päeval olin Sharjah peapostkontori juures ja teisel hetkel helistasin, et olen nüüd Mega Malli juures, kuhu edasi? Ta hakkas vastu vaidlema, et ma ei saa nii kaugel nii lühikese ajaga olla. Mina selle peale, et mina ei tea, mida ma saan või mitte, aga ma olen hetkel siin ringteel ja teen juba teist ringi kui ta ei ütle, millisele tänavale ma pean keerama. Kiire tüdruk, mis muud!

Muide liikluses olen ma üldse kibe käpp. Alati kui oleme autos, siis ma suudan teda valesti juhatada. Jah ma olen siin  olnud 10 kuud ja arvan siiski, et tean paremini inimesest, kes on elanud üle 6 aasta siin ning kelle juhiload on ka märksa vanemad UAE-s kui alates aprill 2013 :P.

See nädalalõpp oli pikk nädalalõpp, kuna pühad.  Neljapäeva hommikul läksin oma Dhaidi austajaga randa ning lõunaks olin kodus tagasi. Selle aja peale saatis juba mu Nigeeria austaja sms, et tuleb mulle Dhaidi järele ja viib mu Sharjahsse. Olin nõus. Reedel sain ka Naveediga kokku ja läksime Hyatt parki jalutama ning mul oli kleit, millel õlad paljad. Kuna ma olen siin korralik tütarlaps, siis oli rätik ilusti õlgadel. Naveed ütles, et ma ei pea seda õlgadel hoidma, sest oleme Dubais. Sel hetkel ma keeldusin rätti ära võtmast, sest elu Dhaidis on oma töö teinud. Kuna oli veel päev ja päike tegi liiga, siis ei jaksanud me enam palju kõndida. Tagasiteel peatasin ma ühe golfikäru kinni ning palusin tal meid väravasse viia. Mees ütles, et ta saab peale võtta vaid ühe. Minu kaaslane kohe ütles, et las mina lähen ja ta tuleb järgi. Mis mõttes? Ma tegin filipiinist juhile selgeks, et kui me kõik kannid koomale  võtame, siis mahume kõik ära :). Nii me siis kolmekesi värava poole sõitsime.

Õhtul jõudsime Ajmani, kus saime ta sõbraga ning sõbra naisega kokku. Ajmanist koju sõites hakkas õige nali alles peale. Mina olin jälle kindel, et tean parimat viisi Emirates Roadile sõita. Naveed laskis mul siis teda juhatada. Ma ütlesin talle, et ringteelt teine väljasõit ja ta küsis kas vasakule. Sel hetkel läksin ma juba segadusse ning vastasin jaatavalt. Samal ajal olin oma kotiga hõivatud, et sealt midagi otsida. Korraga avastasin, et oleme vale tee peal. Ma siiralt küsisin, et miks ta siia tuli. Tema selle peale, et mina ju ütlesin. Ma ei tunnistanud oma viga ja hakkasime sõbralikult vaidlema. Edasi juhatasin ma ta sinna ringteele tagasi. Ta ütles, et kui me sinna läheme, siis oleme jälle ummikus. Mis ummik? Seal ei ole mingeid ummikuid ja pärast 5 min olime ummikus. Naveed ei öelnud midagi, aga pilk mainis kõiki tema emotsioone. Edasi me lihtsalt vaidlesime selle üle, kes ikka ringteelt valesti läks. Mina lõpetasin vaidluse sellega, et mind ei huvita kas vasakule või paremale, mina ütlesin teine väljasõit ning tema võttis kolmanda. See selleks. Nüüd jõudsime juba Emirates Roadile. Seal tehakse uut flyoverit  ja meil oli küsimus, kus ja kuidas Dhaid Roadi peale saada.

Naveed nägi “Sharjah Exit” ning pööras sinna. Mina tõstsin selle peale kisa, et miks ta Sharjahsse sõidab. Ma lähen ju Al Dhaidi. Mingu flyoverile ning sealt keerame Al Dhaidi peale. Ta tegigi viimase hetke manöövri ning põrutasime otse. Flyoveri peal märkasime, et see väljasõit, mis Dhaidi läheb ei ole veel oma teetöödega lõpetanud ning meil ei jäänud midagi muud üle kui Dubai poole sõita kuni leidsime uue mahasõidu. Tema suust kõlas vaid üks hüüe „Liiiiiina“. Ma ei võtnud jällegi süüd omaks, sest mina leidsin, et kui see tee, mida tema tahtis võtta viis Al Dhaidi, siis oleks pidanud selle peal ka vastav märge olema. Me sõitsime tee uuesti läbi ja tõesti see  tee oli s otsem, kuid ma keeldusin oma viga tunnistamast :).

Sõitsime 120km/h ja mina korraga hüüdsin: „Naveed, keera paremale!“. Ta jällegi tegi seda. Jättis auto seisma ja küsis, kuhu nüüd.  Ma suunasin ta Sharjah monumendi juurde. Sõitsime ülesse ning tegime monumendile ringi peale ja Naveed küsis, et kuhu ta auto pargib? Ma väitsin, et ei ole vaja parkida. Sõidame edasi. Naveed küsis, et kas selle pärast keerasime maanteelt ära, et monumendile ring ümber sõita. Ma vastasin, et ta on täiesti õigesti asjadest aru saanud :).

Autos läks meil jälle teemaks, kuidas ma teda kogu aeg autos valesti juhatan. Ma vaatasin talle otsa ning ütlesin südamerahuga, et kui ta teab, et ma ajan segast miks ta üldse mind siis kuulab. Sellest tulenevalt teen ma järelduse, et ta on ikkagi asjas süüdi 🙂

Jõudsime Al Dhaidi ning ma ei lasknud teda end koju viia. Ma suunasin ta külateedele ja palusin vaadata kilomeetreid. Me sõitsime keset ööd autoga risti põiki pea kõik teed läbi ja ta lihtsalt küsis mu käest: „Liina, mis sa minuga teed?“. Ma vastasin talle, et ärgu virisegu. Kui jõudsime maja ette, siis küsisin, mitu km tuli. Ta vastas, et 5km. Ma tänasin teda ja ütlesin, et nüüd ma tean, et distants mida ma jooksen on 5km. Sellel hetkel sai ka tema aru, et ma lasin tal läbi sõita oma jooksutrajektoori.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s