Dubai Mall

Eile peale töist päeva, kus sai hotelle vaadatud, lõpetasin päeva Dubai Malls. Jah, ma jõudsin purskkaevu etendusele 🙂 ning käisin ära ka Dubai Underwater Zoo´s ja selles kurikuulsas tunnelis. Kõige soodsam pilet maksis 55 aed – ca 12 EUR, mis sisaldas siis eelpool mainitud kahte külastust.

Alustasin sellest nn loomaaiast. Tegu oli väikese, kuid armsa kohaga. Kindlasti huvitav lastele, kes ei jaksa käia suurtes observatooriumites. Kõik oli käe-jala juures. Teisel korrusel sai ka ronida mööda rippsilda ja lasta endast seal lisatasu eest pilti teha. Minule meeldisid seal pingviinid. Nad olid eriti ulakad ja mängisid turistidega läbi klaasi.

(Muide, kui klikite pildile, siis avaneb see ka suures aknas! :P)

Seal oli ka klaaspõrand, kus said selle suure akvaariumi kohal seista ning endast pilti teha või niisama vaadata alla, kuidas sealne elu käib:) Hea, et nad ei müü piletit ainult sinna loomaaeda, vaid ühendpiletina. Kui minna sinna eraldi sissepääsuna, siis võib olla natuke pettumus, kuid kui ühendada erinevad atraktsioonid jättis see mulle meeldiva mulje 😉

Edasi liikusin 2 korrust allapoole, et minna sinna kurikuulsasse tunnelisse. Eelis piletiostjate ja lihtsalt kaubanduskeskuse külastajate vahel on veel see, et külastajad vaatavad akvaariumi paari meetri kaugusel lindi tagant, piletiga klient saab kohe nina vastu akvaariumi pista.

Muidugi suunatakse sind järjekordse fotograafi juurde, kes monteerib pildile taha tunneli, et teised segavad faktorid pildile ei jääks ning siis saad siseneda tunnelisse. Mulle tunnel meeldis. See oli nii 30m pikk ning igast küljest olid akvaariumis. Pea kohal ujusid haid; üks suur rai oli end tunneli laele kinni litsunud ning muud väikesed kalakesed olid väga agarad. Seestpoolt oli võimalik vaadata, kuidas sukeldujad kalu toitsid. Muide mõõdukalt kalli raha eest on võimalik ka turistidel sinna sukelduma minna 😉

Kui tunnel läbitud, siis on naiivne arvata, et sind kohe välja lastakse. Mööda linte suunatakse sind edasi, kus ilusaid pilte üritatakse maha müüa. Hind on 200 AED, ca 42 EUR ning saad kaks pilti, mis on kenasti kaante vahele pandud. Kuna mina endast pilti teha ei lasknud, siis polnud ka millegi eest maksta.

Kohe seal kõrval on Rainforest Cafe. Ma ei liialda, kui ütlen, et see on lihtsalt WOW. Miks minna niisama kalli raha eest kohvikusse, kui võid nautida midagi sellist. Kogu atmosfäär oli seatud nii, et oleksid nagu vihmametsas. Laes rippusid liaanid, puude otsas olid gorillad; kaugustes paistsid elevandid ning minu laua juures oli ka selline kivist draakoni monument. Kui te arvate, et see ongi, mis minus wow-tunde tekitas, siis te eksite.

Kõik oli selles kohas hoolikalt läbi mõeldud. Korraga hakkasid gorillad häält tegema ja palmilehti sahistama, kuid nemad lõpetasid, siis alustasid oma tegevust ahvid, kes mööda liaane turnisid. Natukese aja pärast võisid kuulda elevantide häälitsusi ning nad olid tehtud nii reaalseks. Nad liigutasid kõrvu ja lonti. Kui ka see möödas oli, siis draakonikujuline sammas süttis tuledesse ning draakoni lõuad liikusid lahti-kinni ja peale seda saabus vaikus. Peale natukest vaikust kustusid tuled ja kõik kliendi elasid läbi troopilise tormi.

Siinkohal tuleb mainida, et mõni laps oli vaimustes ja mõni pisem jooksis issi kaissu peitu suurest hirmust. Hinnad on antud kohvikus kõrgemad kui tavaliselt, aga usun, et antud kogemuse eest ei ole palju ka maksta. Kuna mina olin just enne seda söönud hotellis, siis võtsin juustukoogi ja karastusjoogi – arve oli 59 aed, ca 13 eur, mis ei ole ka tappev summa. Kook oli tõeliselt hea ja suur, mitte miniatuurne tükike barbie majast 🙂

Pakkisin ka sealt ennast teele ja võtsin suuna purskkaevu etendusele. Muidugi jõudsin ma sinna sekunditäpsusega, mis tähendas seda, et ma ei suutnud hõivata piisavalt head kohta, et häid pilte teha. Taustamuusikaks oli itaaliakeelne ooper. Vaatepilt oli hästi ilus ja võimas. Ma suutsin isegi pisara silma tekitada 🙂

Vaatasin ära kaks erinevat etendust. Etendused on nii 5-10 min pikkused ja iga 20- 30 min tagant. Peale seda võtsin suuna kodu poole. Lihtsalt, et tuua välja hinnavahe, siis käisin läbi Al Muhktari pagarist ning pizza ja 2 jooki maksid kokku 24 AED – 5 eur.

Nüüd olen tagasi kodus ning üritan panna kogu info hotellide kohta FB, et saaksite tutvuda milliseid hotelle oleks pakkuda.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s