Unetutele

Kuna mul siin und ei ole, siis risustan parem blogi :). Ma ikka olen eriline inimene. Ma suudan alati huvitavatesse situatsioonidesse sattuda. Seekord ei olnud ma tõesti süüdi :). Sain nädalad tagasi tuttavaks ühe marokolasega, kes elab Omaanis. Vahetasime numbreid jagasime elu Facebookis ja pidin vaid ootama tänaseni, et üks proua Fatima saadab mulle FB meili sisuga, et kas tunnen seda meest ning kas ta on usaldusväärne. Ta pidavat teda pidevalt välja kutsuma ning ta ei tea kas nõustuda.

Minu esimene mõte oli, et mis see mind puudutab. Kirjutasin talle siis vastu, et ega mina ei oska hinnata siin antud inimese usaldusväärsust ning et mingu välja ja uurigu ise asi selgeks ning kui talle ei meeldi, siis võib ju iga hetk koju ära minna 🙂 Helistasin ka sõbrale “N” ning ütlesin, et ta nii kuum poiss, et lausa minu käest küsitakse nõu 😛 Tema ei teadvat üldse sellist naist. Andsin siis talle FB kontaktid ja ütlesin, et pidagu paremaid märkmeid, kui mälu nii lühike. Mis oli selle sõnumi tulemus. Minu sõber “N” on lahutatud ja nüüd tema eksnaise parim sõbranna kontrollis pinnast 🙂 Miks mingi valge blond tibi tema sõbranna eks abikaasa sõbraks hakkas. Kindlasti peab seal midagi olema. Sain uue sõnumi araabiakeelse sisuga, mis ei kannata tõlkimist, et pean selle talle edastama. Viisaka inimesena edastasin kõik solvangud kenasti edasi :P, kuid saatsin antud naisele vastuse, et ta peaks natuke täiskasvanulikumalt käituma ning oma isiklikud probleemid lahendama perekeskes, mitte kaasama sinna täiesti kõrvalisi isikuid, kuna mind ei huvita absoluutselt, kes kellest lahutas ja kes keda pimedatesse kohtadesse saadab 🙂 See selleks, sain viisakalt öelda naisele, et mine ja arene kuskil 🙂 Vot tak…ma siis olen ühe abielukriisi põhjus või õigemini põhjus, miks mees oma eksnaist tagasi ei taha võtta 🙂 Kindlasti olen ma veel sajas surmapatus süüdi, kuid neid ei ole veel mulle avaldatud. Kui ma suudan sellistesse armukriisidesse sattuda põhimõtteliselt võõraste inimestega, mis siis saab kui ma tõesti kellegagi tõsist suhet alustan 🙂 Mind tembeldatakse siin vist kõigi meeste tüdruksõbraks, kuna olen valge ja blond 🙂 Tore, kui mind sellise konkurendina võetakse. Kohe uhke tunne hakkab 🙂

Mure oma südamelt ära räägitud ning nüüd mõtisklen poliitilis-majanduslikel teemadel. Ma avastasin end ühel päeval mõttelt, et mis point on AÜE-l. Esiteks kuna 1970ndateni ei olnud siin mingit iseseisvust ning emiraadid kuulusid Omaani koosseisu Briti mõjusfääris. Korraga tekkis paaril sellil geniaalne idee teha oma riik. Arusaadav. Kes siis tahab maapõuest leitud rikkust teistega jagada. Lõid oma emiraadi. Alguses oli soov luua ühendemiraadid 9 emiraadiga. Nüüd küsite kindlasti, kes on need ülejäänud 2 – Bahrein ja Katar. Need kaks said aru, et nad on piisavalt jõukad ka ilma ühinemiseta. Selle tulemusena on ka ühendemiraatide rahakotirauad nende jaoks suletud. Kui ei kõlband ühendus, ei saa ka raha 🙂 Õnneks nad ei vaja seda ka – vähemalt mitte hetkel. Kui vaid Bahrein ja Katar suudaksid olla sõbrad ja lõpuks silla kahe riigi vahele ehitada, oleks super. Tegemist oleks siis maailma pikima sillaga ning Katarist Bahreini kuluks maksimaalselt 40 min. Aga ei, nüüd pead sa sõitma läbi Saudi Araabia autoga kui just lennukit ei soovi kasutada.

Tagasi emiraatide juurde. Arvestades, et Abu Dhabi on suurim ja rikkaim emiraat. Talle kuulub 7/10 kogu emiraatide pindalast ning arvestades veel Dubai rikkust, siis tekib hüpoteetiline küsimus, et mis saab kui need kaks emiraati liidust välja astuksid. Kohalikud ütlevad, et see ei ole võimalik, kuna suured vaatavad oma väikeste vendade järgi. Olgem siiski hüpoteetilised. Kui üks päev halvab ka araabiamaailma kapitalismivaim ning kaks rikkamat emiraati ei näe põhjust teisi toetada, mis siis saab? Järele jääks 5 emiraadist koosnev liit, kus suurim ja tugevam oleks Sharjah. Jah, Sharjah ei ole rikas oma nafta poolest, kuid tal on siiski mitmeid tehaseid ning maapõues on rohkelt gaasi. Ta suudaks toetada ülejäänud 4 emiraati natukese aja, kuid mitte jätkusuutlikult aastaid.

Kõige vaesem emiraat on minu vaieldamatu lemmik Umm Al Quwain. Neil ei ole mitte midagi. Neid iseloomustab Gunnar Grapsi laul “Tühjad pihud”. Neile on antud siin isegi hüüdnimi – beggers :). Ras al Khaimah on ka suht vaene oma maavarade poolest. Neil on hotellid ja sadam – hea, et niigi läits 😛 Siis jääb veel järele Fujairah ja al Ain. Al Ain korraldab kord aastas kardivõistlusi, wuhuuu, sellega viime küll emiraadi maailmakaardile 😛

Seega kui liit puruneks, siis ellu jääks kindlalt kaks emiraati – Abu Dhabi ja Dubai ning kolmandana Sharjah eeldusel, et ta sulgeb oma abi teiste väikeste emiraatide osas. Mis saab ülejäänud neljast emiraadist? Põhimõtteliselt liiguvad nad tagasi 20. sajandi algusesse. Ostivad välja oma õngeritvad ja kaluripaadid ning lähevad merele kalu püüdma, et kolme rikkama emiraadi sheikidel oleks maitsev kalaroog käepärast võtta 🙂

Emiraadi araablased tänagu Allahit, et hetkel riiki juhtivate sheikide maailmapilt käib religiooni, mitte kapitalismi vaimus. Selles valguses ei näe ma ühtegi põhjust, miks kohalik araablane  käib siin nina püsti. Neile ei kuulu siin midagi. Nad elavad Sheikhi armust, kes loodab, et tal oleks ka rahvast keda juhtida, mitte ei istuks üksinda troonil. Nad kohtlevad vaeseid asiaate kui orje, kuid kokkuvõttes on nad ise orjad. Nad saavad maa ja raha ja mugava elu, kuid mis hinnaga? Kui neilt maa ja raha ära võtta, siis ei jäe neist maha isegi palju intelligentsi mitte. 🙂

Pilt

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s