Mina ja mu olematu emotsionaalne pool

Nii nädal tagasi palus ülemus mu käest läbi viia mõned tööintervjuud. Ma vist kohe suutsin välja valida kõige eredamad pärlid. Otsime oma töökollektiivi inimest, kes saaks hakkama lennupiletite vormistamisega, nende muutmisega jne.

CV-d lisandus ohtralt ning nad kõik kiitsid oma osavust antud valdkonnas. Kuid miks tulemus ei kattunud nende CV-s kirjapanduga 🙂

Esimene oli nooruke 20ndates eluaastaes Pakistani noormees. Vaadates tema sünni- ja elukohta, ei saa pahaks panna tema käitumist. Kokkuvõttes määrab meie kultuuriruum paljuski meie olemuse.

Ilmselgelt tunneb igaüks teatavat ebamugavust tööintervjuule minnes. Kui ta ruumi sisse astus, siis ta tardus ukse juures. Tema jaoks oli vist sügav hingeline trauma, et pidi võõra naisterahvaga samas ruumis olema. Kogu intervjuu ajal üritas ta vältida silmsidet. Baasteadmised Galileo süsteemist oli inimesel olemas, kuid kui tegime viimase testi Galileo süsteemis, siis oli selge, et nõudliku araabia kliendi jaoks jääb tal teadmisi vajaka.Pakistanis toimub tavaliselt piletite vormistamine erinevate PNR-le, kuid araabia klient soovib ühte piletit koos miljoni muudatusega 🙂

Alguses võis see võõrastav tunduda, et ta mind totaalselt ignoreeris, kuid vaadates piirkonda, siis on sealses linnakeses lausa tabu võõraid naisi näha ja veel vähem nendega suhelda. Suure tõenäousega on ta kogu ma elu jooksul suhelnud vaid lähimate naissugulastega nagu ema, õed ja vanaema.

Kui esimene mind ignoreeris, siis teine suutis lausa mu ees nutma hakata. Kena minuvanune Filipiini naine, kes väidetavalt on töötanud antud valdkonnas, kuid vajab natuke mäluvärskendust. Minu hinnangul vajaks ta märgatavalt rohkem kui ainult värskendust. Inimene, kes on töötanud aastaid lennupiletite peal ei saa vastata küsimusele, et mis lennufirmat eelistad Dubaist Viini lendamiseks, et parim valik oleks British Airways. Mille kuradi pärast peaks klient üle Euroopa lendama ning siis uuesti alla Viini tulema, kui meil on otselennud Emirates, Ethiad ja Austrian Airlines-ga. Tüdruk ei teadnud isegi, et üldiste IATA reeglite järgi peaks kandja lendama kõige pealt tagasi koju.

Kui ma proovisin teda suunata, et millist marsuuti British Airways kasutab, suunamaks tema tähelepanu ebaotstarbekale ümberistumisele Londonis, siis sain vastuseks, et kui ta ei eksi, siis lennuk lendab üle Lähis – Ida ja siis üle Vahemere kuni Viinini 🙂 🙂 Ma tõesti ei küsinud temalt lennu trajektoori koos ülelennulubadega 🙂

Sellel hetkel kui ta hakkas tundma, et vastuseid nagu ei ole ega tule, siis ta nägu hakkas muutuma. Arvestades tema silmade läiget, alahuule võbelemist, siis oli teada, et varsti järgneb ka emotsionaale filipiini naistele omane draama 🙂

Minu ülemus võttis ka intervjuust osa ning mina juba alateadlikult otsisin võimalusi ruumist eemale saada. Kes mind teavad, siis nendele on selge, et ma ei ole just sobivaim inimene, kelle õla najal nutta saab ning ega ka minult metsikut lohutust ei maksa otsida. Ma jäin oma mõttekäiguga hiljaks. Juba järgmisel hetkel ta nuttis ning minu ülemus tegi vehkat jättes mind teda sinna lohutama.

Mul oli tunne nagu mehel, kellele pannakse kätele vastsündinud imik ning kes ei oska oma kaugemas ajusopis ka ette kujutada, mis selle pambuga peale hakata 🙂

Ülemusel hakkas temast kahju ning tekitasime töökoha administraatori kohale. Esimesed paar päeva olen üritanud temast välja harjutada, et ta minu poole “miss Liina” ei pöörduks. Hea, et ta vähemalt “ma’am” ei ütle. Muidu oleks mul üldse tunne nagu oleksin 70. aastane krunniga tige tädi 🙂

Lähemalt tutvudes ning ühiseid teemasid luues küsisin tema käest ta elutingimuste kohta. Ta elab 3-magamistoalises korteris 12 teise inimesega. Tema toas on temaga koos 5 inimest ning kõik see “jalgpallikoondis” jagab ühte kööki ja kahte vannituba. Sellise voodikoha rendi eest küsitakse kuus 500 AED, mis on hetke kurssi arvestades 125 EUR. Sellele lisanduvad veel kommunaalid. ja me räägime elukallidusest Ajmanis, mitte Dubais. Dubais on ühe toa üür al 850 EUR kuus ning seda just toa, mitte kogu korteri üür 🙂 Ei ole kerge see elu siin päikese all 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s