Mul on tunne, et mind kasutati ära :)

Ühel ilusal hommikul sain kõne, et pean minema kohtusse oma auto asja ajama. Õnnetuse põhjustaja oli ka end kohale ajanud. Mida mina siis tegin? Helistasin autorendi Mohammadile ja palusin tal mulle järgi tulla. Sõitsimegi rõõmsalt kohtusse.

Seal olid kõik viisakad minuga ning korraga hakkasid ajama, et kas ma ei saa seda vaest vana ja õnnetut meest aidata. Teisel näed ainult 400 EUR palk jne. Mina ütlesin selle peale, et kui mul oleks see raha, siis ma ei oleks kaebust ju üldse esitanud ning samas ma ei näe põhjust aidata ja kinni maksta summasid, mis on õnnetusepõhjustaja poolt tekkinud.

Leppisime kokku, et ma annan talle aega see summa oma kindlustuselt välja ajada. Kui see ei õnnestu, siis vennike peab maksma. Vaatame, mis saab. Lähen uuesti tagasi 20.03.

Kuidas mind siis ära kasutati? Mohammad tuli mulle kohtusse järgi ja ütles, et kuule Liina, ma pean auto tehnoülevaatusele viima. Mis mul selle vastu olla saab. Siinkohal märgin ära, et auto tehnoülevaatuse viib läbi liikluspolitsei mingi kahtlane allüksus. Whatever. Jõudsime kohale ja korraga Mohammad ütles, et ma läheksin rooli. Ma vaatasin tuhmi pilguga talle otsa ja üritasin talle meenutada, et mul ei ole veel kehtivaid UAE lube. Tema väitis, et keda see kotib ja ma pean sõitma ainult sinna alusele ja siis ringiga politsei territooriumilt lahkuma. Justnimelt – pidin sõitma autoga kümmnete politseionude silme all ilma lubadeta.

Tegin selle triki ära ja küsisin, et mille jaoks see komejant vajalik oli. Vastus oli lihtne. Mohammad küsis, et kas keegi käslis kapoti ülesse tõsta või kas keegi kontrollis autot, kas keegi tegi midagi peale naeratuse ning sulle silma vaadates andis allkirja? Ühesõnaga pani ta mu enda auto rooli, et ta saaks oma auto ülevaatuselt sujuvalt läbi, sest valge ja blond Euroopa naine sõidab ja hoiab autot ometi ju vägas heas korras. Mida me sellest järeldame? Kui oled valge ja blond, siis võid kasvõi ribadeks sõidetud autoga liigelda, sest antud juhul tõesti vaadati mulle ainult silma ja pandi allkiri. Kogu tehniline ülevaatus kestis selle auto jaoks kokku 5 min ja selle aja sisse kuulus sõit alusele, naeratus politseile, ja ringiga teisest väravast välja sõitmine.

Mul on tekkinud veel järjekordne äriidee. Kui on vaja autot ülevaatusele tuua, siis vastastikusel kokkuleppel ja piisava tasu eest või kõikide emiraatide tehnoülevaatused läbi sõita 😛

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s