Tulemas on pühad ehk vabad päevad

25.10 on väga tähtis usupüha Arafati päev. Peale päikesetõusu lähevad kõik palverändurid rõõmsalt valgesse riietatult Arafatile, mis asub ligikaudu 15 km Mekast väljas. Sinna jäävad nad terveks päevaks Jumalale palvetama ja duaad tegema. Seal võib Jumalalt küsida kõike, mida soovime. Minul on päris suur nimekiri ning alustada võiks mu pangakonto suurendamisega :).

Neil on sarnased riided – lihtsalt valged hõlstid , et mitte tuua välja erinevusi rassis ja isikus– see on praktiline vendluse, võrdsuse ja ühtsuse harjutus, millele ei leidu võrdset kusagil mujal –> nagu nad väidavad.
Kes päeva lõpuks (päikeseloojanguks) Arafati territooriumile ei jõua, selle hadž on kehtetu. Arafati päev on aga kõigi moslemite jaoks väga eriline päev, milles peitub hulgaliselt õnnistusi.

Hadž on tänapäeval väga kallis lõbu. Vaesed koguvad selle jaoks raha kogu elu. Rikkad käivad mitu korda näitamaks oma staatust ja võimalusi. Tänu sellele on erinevatele riikidele ette antud ka kvoodid. Iga islamiriik saab saata aastas ainult teatud arv palverändureid Mekasse. Seal on niigi iga aasta selline hullumaja ja kui kvoote ei ole, siis on teinteise jalge alla tallamine nagu kirglikul jalgpalli matšil.

Mehed ja naised ei tohi kanda ehteid ega käekelli, sest Allahi silmis pead sa olema nii lihtne kui võimalik. Naistel ei tohi olla nägu kaetud, millest saame ka jälle rääkida neist naistest, kes arvab, et näo katmine mis iganes riide või maskiga on islam. Isegi Mekasse ei lubata kaetud näoga.

Arafati päevale 26 – 28.10.2012 järgneb kohe 3-päevane Eid, mis on siis nö ohverduspüha. Ohverduse point seisnes siis selles, et Aabraham ohverdas oma poja Iismaeli. Kes tahab sellest rohkem lugeda ning on soetanud omale popi eestikeelse koraani, siis ohverduspühast on kirjutatud teises suuras (al – Baraqa) ning 196. värss.

Need, kes on siia tulemas sellel ajal, näiteks Argo, siis olge valmis selleks, et poed ja transport töötab vähendatud graafikuga. Reedesel päeval ma usun, et metroo ei hakka liikuma enne kella 13:00 🙂 enne kui suur reedene palvus on möödas. Seega saate kohe alguses arvestada, et elutempo aeglustub. Seda muidugi kartma ei pea, et turismi atraktsioonid on kinni. Kokkuvõttes on raha meie jumal ning teda me teenime 🙂 Ja ära unustage ka pisiasja, et Dubai kubiseb asiaatidest, kellele palveränd ja muud pühad ei ole midagi muud, kui vabad päevad kalendris.

Küsimus suurele ringile. Mitu palverändurit on pildil? 😛

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s